drop down menu

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο στο Κόρθι της Άνδρου


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στον Όρμο Κορθίου, που μόλις κυκλοφόρησε. Είναι ένα βιβλίο με συνταγές του γέροντα, γραμμένες με πολύ απλό τρόπο, με συστατικά από την ελληνική γη ή ακόμη καλύτερα από τον κήπο του καθενός. 
το βιβλίο "Μαγειρεύοντας με τον γέροντα"

Έλαβε χώρα στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου Sea Satin nino, στην μέση του πεζοδρόμου του Όρμου Κορθίου, κάτω από τις μουριές . Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία .  Υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 (οι 250 καθήμενοι).

ο κόσμος στον πεζόδρομο του Όρμου Κορθίου παρακολουθεί την εκδήλωση
 Την έναρξη έκανε ο γνωστός ηθοποιός Πατρίκιος Κωστής, ο οποίος έδωσε τον λόγο στην εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα Λοτσάρη.

ο Πατρίκιος Κωστής
Ακολούθησε ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος μιλώντας για την Ανδριώτικη καταγωγή του, αναφέρθηκε στην φιλική σχέση που απέκτησε με τα χρόνια με τον γέροντα και την ιδιαιτερότητα  της κουζίνας του, που είναι γνωστή και πέρα από τα σύνορα της Άνδρου.  
 
ο Ηλίας Μαμαλάκης
ο γέροντας Ευδόκιμας


 Ο Ευδόκιμος, που συνέχισε δεν δίστασε να ευθυμήσει τον κόσμο με το χιούμορ του, μίλησε για την ζωή του, και την πορεία της Μονής μέσα στο χρόνο. Παρόλο που δεν κατάγεται από την Άνδρο, δήλωσε Ανδριώτης, μιας και περισσότερο στην Άνδρο έχει ζήσει εδώ από οπουδήποτε αλλού! Τέλος  αποκάλυψε το σημαντικότερο συστατικό της συνταγής της διάσημης μακαρονάδας του : αγάπη! «Μόνο αυτό χρειάζεται!», δήλωσε, «Όταν μαγειρεύεις για αγαπημένους σου ανθρώπους, βάζεις όλη σου την αγάπη και το φαγητό γίνεται πάντα νόστιμο!"


Έπειτα μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη μαγείρεψαν ζωντανά της σάλτσα ντομάτας της μακαρονάδας! Οι καθήμενοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν από αυτήν ως μέρος του πλούσιου μενού που είχε ετοιμαστεί για την συγκεκριμένη μέρα.

μαγειρεύοντας την περίφημη μακαρονάδα

έτοιμη η μακαρονάδα...

Καθ’ όλη την διάρκεια ο κόσμος μπορούσε να αγοράσει το βιβλίο του, το οποίο υπέγραψαν μετά ο ίδιος και ο Μαμαλάκης.



υπογράφοντας βιβλία

ο chef Δημήτρης Γιγίνης
Γενικότερα η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, βοήθησε όλα τα εμπορικά και τα καταστήματα εστίασης, και δημιούργησε μια όμορφη αισιόδοξη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην περιοχή, που όλοι είχαν ανάγκη, επαγγελματίες και μη…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου